Nohut ve avokadolu ekmek

Blog geri dön

Nohut ve avokadolu ekmek

Avokadoyu kesmek için V6 ExclusiveLine paslanmaz çelik sebze dilimleyicimiz kullanıldı.

Nohutlu ve avokadolu ekmek – özel bir ikram! Temel avokado tostu senin için çok mu sıkıcı? O halde mutfağınızı yeniden canlandıracak harika bir tarifimiz var! Nohut ve avokado, denemeniz gereken harika bir kombinasyon!
İçindekiler:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Doğranmış 1 küçük soğan
  • Ezilmiş 2 diş sarımsak
  • 1 adet ince kıyılmış domates
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş İtalyan baharatı
  • Biraz pul biber
  • Deniz tuzu
  • Süzülmüş ve durulanmış 2 kutu nohut
  • 4-5 dolu yemek kaşığı vejetaryen ricotta peyniri
  • Bir avuç maydanoz
  • ekmek dilimleri + avokado
Hazırlık:
Fırını 180 °C’ye ısıtın.
Zeytinyağını büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve sık sık karıştırarak yaklaşık 5 dakika kavurun. Konserve domatesleri, İtalyan baharat karışımını, pul biberi ve tuzu ekleyin.
Isıyı azaltın ve yaklaşık 10 dakika kalın bir sos oluşana kadar sık sık karıştırın.
Sos hazır olduğunda yıkanmış ve kurutulmuş nohutları ilave edin. Her şeyi bir fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Ardından ricotta’yı ekleyin ve her şeyin iyice pişmesi için 5 dakika daha fırına koyun.
Bir parça ekmek alın, üzerine güzel bir tabaka nohut sürün, avokadoyu kesin ve ekmeğin üzerine de koyun. Deniz tuzu, karabiber, çuha çiçeği ve pul biber serpin ve tadını çıkarın!

Bu gönderiyi paylaş

Blog geri dön