Kabaklı Lazanya

Blog geri dön

Kabaklı Lazanya

Ekim ayı kabak ayı! Sadece lezzetli değiller, aynı zamanda sağlığımız için iyi olan vitaminler ve değerli içeriklerle dolular. Bu yüzden sizler için çok kolay pişirebileceğiniz lezzetli bir balkabağı lazanyası hazırladık!

İçindekiler
800 gr 2mm dilimler halinde kesilmiş bal kabağı
1/2’si ince kıyılmış, yaprakları koparılmış, 1 demet adaçayı
1/2 su bardağı (125 gr) eritilmiş tereyağı, artı 1/4 su bardağı (60 gr) tereyağı
1 pırasa, ince dilimlenmiş
İnce rendelenmiş 4 diş sarımsak
Sapları alınmış, yaprakları doğranmış 100 gr karalahana
Küp küp doğranmış 270 gr yarı kurutulmuş domates
500 g quark
İnce dilimlenmiş 2 adet yumurta
Hazırlık
Kabak dilimlerini bütün adaçayı yapraklarının yarısı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz ile bir kapta karıştırıp kenara alın.
Pırasayı, sarımsağı, 2 yemek kaşığı tereyağını ve 1/2 çay kaşığı tuzu bir kapta karıştırıp bir kenarda bekletin. Karalahana, domates ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kapta karıştırın. Yaprakları yumuşatmak için hafifçe masaj yapın, sonra bir kenara koyun. Süzme peynir, yumurta ve kıyılmış adaçayı bir kasede karıştırın. Fırını önceden 180 °C’ye ısıtın. 2 litrelik (8 fincan) bir güveç kabını yağlayın.
Lazanya için, pırasa karışımının üçte birini tavanın dibine yayın ve bir kat kabak karışımıyla kaplayın, ardından lor karışımının üçte birini ekleyin. Lahana karışımının üçte biri ile , kabak karışımının başka bir katmanını kaplayın. Bu işlemi iki kez daha tekrarlayın ve kalan kabak karışımı ile bitirin. Yağın geri kalanıyla fırçalayın.
Lazanyanın üzerine pişirme kağıdı koyun ve kalıbı folyoya sarın. Lazanya yumuşayana kadar 1 saat 30 dakika pişirin. Izgarayı yüksekte önceden ısıtın. Folyoyu ve pişirme kağıdını çıkarın ve lazanyayı tekrar fırının üst rayına yerleştirin. Yüzeyi çıtır çıtır olana kadar düzenli olarak kontrol ederek 5-6 dakika ızgara yapın.
Bu arada, bir tavada biraz yağı yüksek ateşte ısıtın, ardından kalan adaçayı yapraklarını ekleyin ve 90 saniye veya her şey görünene kadar pişirin. Çıtır çıtır olana kadar kağıt havluların üzerine boşaltın. Lazanyayı çıtır adaçayı yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.

Bu gönderiyi paylaş

Blog geri dön